01/10/2019 08:55

ZINĪŠU LABORATORIJAS JAUNUMI

Decembra mēnesī eksperimentu pulciņa dalībnieki turpināja pētīt  gaisa īpašības, pārbaudīja, vai gaisa balons var lidot kā raķete,pagatavoja auto ar balona dzinēju, veica eksperimentu ,,Sausā salvete’’ u.c. Ar lielu prieku bērni veidoja radošo darbu ,,Sniegavīrs sniegputenī’’ un pārbaudīja to darbībā.

  Bērni paplašināja priekšstatus par ziepēm,to daudzveidību, drošības noteikumiem, pielietošanu,noskatījās latviešu multfilmu ,,Kā lupatiņi mazgājās ’’, attīstīja higiēniskās prasmes. Rotaļas ar ziepju burbuļiem attīsta fantāziju, veicina roku pirkstu muskuļu attīstību un dāvā prieku jebkura vecuma bērniem, tāpēc jaunie pētnieki patstāvīgi pagatavoja burbuļūdeni. Neizpalika radošais darbs-laicīgās mākslas glezna ,gleznota ar krāsainiem burbuļiem.

  Sagatavošanas grupas bērni ,izmantojot reaģentus,kas paredzēti eksperimentu veikšanai bērniem, audzēja savu dārzu.

  Janvārī bērni iepazinās ar dažādiem gaismas objektiem, salīdzināja,izteica savus novērojumus. Pētīja ,kā darbojas gaisma, caur kādiem objektiem iet cauri gaismas stars...   Kas notiek, ja ar lukturi spīdina uz spoguli? Bērni veica eksperimentus ,, Izzudošā monēta’’, ,,Pašgatavotā lupa’’. Bērni darbojoties ar lukturīšiem, radīja dažādas ēnas, kā arī iejutās ēnu teātra aktieru lomās.

                       Ar bērniem darbojās un pozitīvi uzlādējās skolotāja Ilona Eisaka.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>