05/10/2017 11:59

Vislatvijas 4. pirmsskolas izglītības iestāžu "Pīlādzītis" salidojums

Aprīļa izskaņā Aucē no visas Latvijas pulcējās pirmsskolas izglītības iestāžu “Pīlādzītis” darbinieki, lai 4. reizi tiktos Vislatvijas pirmsskolas izglītības iestāžu “Pīlādzītis” salidojumā, kā idejas autori ir Talsu pirmsskolas izglītības iestādes "Pīlādzītis" pedagogi.
Pasākumu atklāja un viesus sveica Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis, vēlot visiem dalībniekiem radošu un pieredzes bagātu dienu Aucē.


Dienas pirmajā daļā viesi prezentēja savas mācību iestādes veikumu un labo pieredzi. Auces novada PII “Pīlādzītis” audzēkņi viesus sveica ar krāšņu un skanīgu koncertu. Turpinājumā viesiem tika dota iespēja iepazīties ar Auces  novada PII “Pīlādzītis” bērniem draudzīgo vidi un bagāto mācību materiālo bāzi, krāšņajiem rotaļu laukumiem.

Izglītības galvenais mērķis ir izveidot cilvēkus, kuri spēj paveikt kaut ko jaunu, nevis tikai atkārtot to, ko darījušas jau iepriekšējās paaudzes, – radošus cilvēkus, kuri spēj izgudrot un atklāt. Mūsu pienākums ir dot bērniem tādu mācīšanās sistēmu, kas ļauj domāt kā ģēnijam, attīstīt viņu individuālās spējas un individualizēt mācīšanos, lai tā būtu visvairāk piemērota tieši viņiem, tikpat neatkārtojama, kā viņu īkšķa nospiedums. Tādēļ katram salidojuma dalībniekiem tika piedāvāta iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kas sniedza ciemiņiem daudz jauku un krāsainu emociju. Šajās darbnīcās varēja ļauties radošumam, gan rotaļājoties ar krāsainām smiltīm, gan veidojot savu mājas gariņu un zīmējot mandalas, savukārt ziepju gatavošanas darbnīcā katrs varēja izvēlēties sev vistīkamāko aromātu, bet netradicionālās mākslas darbnīcā uz krūzītēm un auduma ar krāsām gluži vai maģiski veidot dažādus zīmējumus.

Dienas otrajā pusē viesi devās iepazīt Auci, lai jau vakarpusē ļautos folkloras kopas “Līgotne” latviski tautisko ritmu uzmundrinājumam. Neformālā gaisotnē salidojuma dalībnieki apsprieda pirmsskolas izglītības aktualitātes un novitātes Latvijā.

Ideja par salidojumu pieder Talsu PII „Pīlādzītis” metodiķei Sarmītei Pugovičai. Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” kolektīvs bija pirmie, kuri atbalstīja šo ideju un pieteicās dalībai. Viesu vidū esošā idejas autore atzina, ka ir gandarīta, jo “auklējums” jau sasniedzis 4 gadu vecumu un ik gadu kļūst arvien populārāks. Šogad pirmsskolas izglītības iestāžu "Pīlādzītis" salidojumā Aucē pulcējās pedagogi no Talsiem, Krāslavas, Smiltenes, Rīgas, šogad pirmo reizi pievienojās  “Pīlādzīši” no Jelgavas, Cēsīm un Siguldas. 

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>