10/17/2012 12:32

Vecvecāku diena

Atsaucoties uz 2012. gada aktualitāti – Eiropas gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritāti –, Krāslavas novada pirmsskolas izglītības iestādē „Pīlādzītis” 9.oktobrī tika organizēts tematisks ģimeņu pasākums “Vecvecāku diena”.

Mēs ienākam pasaulē, pakļaujoties vecāku mīlestības ritmam un ienākam ģimenē, kura būs  mūsu atskaites sistēma, neatkarīgi no tā, vai mēs būsim paklausīgi vai nepaklausīgi bērni saviem vecākiem, vai pieņemam savas ģimenes dzīves stilu jeb  radām savu modeli attieksmei pret pasauli. Ģimene būs mūsu mikrokosms, kur mēs apgūsim pašu būtiskāko pamatvērtību sistēmu, vide, kur mācīsimies saskarsmes pieredzi. Un katrs no mums grib zināt: no kurienes mēs nākam, kas mēs esam, kas bija mūsu vecvecāki, kā viņus sauca un kur viņi dzīvoja,  kāda ir mūsu ģimenes uzvārda izcelsme?

Tautas tikumiskās un estētiskās vērtības dzīvo caur ģimenes godiem un gadskārtu ritiem, kuros piedalās visa ģimene. Tās uzrunā mūs vecmāmiņas cimdu un zeķu rakstos, vecātēva darbarīkos, viņu teiktajās tautasdziesmās un teikās, pasakās un vienkārši viņu dzīves gājuma pieredzē. Lai nodrošinātu tautas tradīciju pārmantošanu, ir nepieciešama triju paaudžu saskare. Jaunajā mācību gadā Krāslavas novada pirmsskolas izglītības iestāde „Pīlādzītis” turpina godināt audzēkņu vecmāmiņas un vectētiņus, jo sirma galva jāgodā.

 

Atsaucoties uz 2012. gada aktualitāti – Eiropas gadu aktīvai novecošanai un paaudžu

solidaritāti –, Krāslavas novada pirmsskolas izglītības iestādē „Pīlādzītis” 9.oktobrī

tika organizēts tematisks ģimeņu pasākums “Vecvecāku diena”.

Scenāriju veidoja un pasākumu organizēja pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja Vija Gončarova. Uz svētkiem ieradās bērnu vecvecāki, kuri kopā ar mazbērniem dejoja, priecājās, gāja rotaļās.

 

J.Vorošilova, iestādes vadītājas vietniece izglītības jomā

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>