01/15/2016 15:33

Uzvara konkursā!

Lepojamies ar mūsu iestādes skolotāju Anitu Smirnovu un apsveicam ar uzvaru "Krāslavas vēstis" fotogrāfiju konkursā 

Ko par Anitu raksta (c) "Krāslavas vēstis" Juris Roga:

Krāslavas pirmsskolas izglītības iestādes „Pīlādzītis” skolotāja Anita Smirnova savai profesijai atdevusi jau vairāk nekā 16 dzīves gadus, un pati šī profesija uzliek pienākumu būt nemitīgos radošā meklējumos. Ar bērniem citādāk nevar, jāmāk noturēt viņu interesi. Tālab konkursi un rokdarbi Anitai, var sacīt, ir svarīga viņas darba sastāvdaļa.

Anita: „Bērnudārzā rotājumi top katriem svētkiem, un vienmēr gribas ko jaunu, un jauno meklēju internetā. Lai bērniem ikdienu padarītu priecīgāku, iesaistu viņus dažādos konkursos un arī pati cenšos neatpalikt. Pirms dažiem gadiem nosūtīju savu rokdarbu no diegiem uz konkursu, ko izsludināja žurnāls „Čaklās rokas”. Mēs sadarbojamies ar centrālo bibliotēku, aizpagājušajā gadā kopā ar divām savām kolēģēm piekritām piedāvājumam sarīkot bibliotēkā savu rokdarbu izstādi. Kad uzzināju par „Krāslavas Vēstis” piedāvājumu iesūtīt fotogrāfijas par Ziemassvētku tematiku, nolēmu, ka jāpiedalās. Tuvojās svētki, labs laiks, gaišas domas, prieks, un arī rotājumi jau bija gatavi. Atlika vien nobildēt un nosūtīt.”

Anita nav mācījusies fotogrāfiju, arī fotoaparāts viņai vairs nav nekāds jaunais, skolotājai tomēr izdevās iekļūt godalgoto darbu autoru pulciņā. Par savu īsto hobiju kopš bērnības Anita sauc smalktamborēšanu - darbiņi top ar smalku diegu. Pirms Ziemassvētkiem šajā tehnikā viņa parasti tamborē sniegpārsliņas, eņģelīšus, sedziņas. Viņa tiecas pēc visa jaunā: ir apguvusi kanzaši tehniku un darina piespraudes no atlasa lentītēm; viņas rokām top arī piespraudes no ādas; šuj roku lelles, lai varētu rādīt bērniem teātri; māk iedot otru dzīvi lietām (kompaktdiski, PET pudeles, korķīši, dažādas kārbiņas un tamlīdzīgi materiāli), kurās citi vairs nesaskata vērtību un vienkārši izmet; prot šūt drēbes un vispār – visas daudzpusīgās intereses tik un tā neuzskaitīt!

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>