10/01/2015 13:53

Sociālā kampaņa „Sirds siltums” – koncerts veco ļaužu pansionātā

1.oktobris atzīmējams kā Starptautiskā Senioru diena, un kopīgiem spēkiem mēs varam iepriecināt pēc iespējas vairāk seniorus sev apkārt, kā arī vientuļos seniorus.

Bērnudārzs „Pīlādzītis” jau vairākus gadus 1.oktobrī apciemo Krāslavas veco ļaužu pansionāta „Priedes” seniorus. Arī  šogad, turpinot  labo darbu tradīciju, iestāde iesaistījās biedrības  „Radošā apvienība jauniešiem “TREPES””  sadarbībā ar biedrību “K.I.D.S.” projekta “Brīvprātības platforma” ietvaros  uzsāktajā sociālajā kampaņā  “Sirds siltums”. Kampaņas mērķis ir  iesaistīt sabiedrību vientuļo senioru sociālajā integrācijā viņu pašapziņas un motivācijas vairošanai.

„Pīlādzītis” bērni un darbinieki pagatavoja rudenīgus dekoratīvus pušķus no kļavu lapām, izcepa gardu svētku kliņģeri un sniedza arī muzikālus priekšnesumus pansionātā „Priedes”.

Koncertā bērni izpildīja R.Paula dziesmas „Neprātīgs vēlējums”  un „Dāvāja Māriņa meitiņai mūžiņu”, izpildīja jautro deju „Gummy Bear”, deklamēja Raiņa dzejoļus. Bet darbinieku ansamblis priecēja seniorus ar latgaliešu tautas dziesmas inscenējumu „Rūžeņa” un dziesmas „Komu eto nado?” inscenējumu krievu valodā.  Koncertā bija arī solo priekšnesumi.  Pasākuma nobeigumā bērni pasniedza senioriem apsveikumus un saldo kliņģeri.

Aicinām brīvprātīgos iesaistīties senioru atbalsta kampaņā ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā: palīdzēt veciem cilvēkiem, apciemot vientuļos pensionārus, dāvāt nedaudz sirds siltuma katru dienu, kā arī mudināt vecos cilvēkus pašiem būt fiziski un intelektuāli aktīviem.

 

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece izglītības jomā J.Vorošilova.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>