03/06/2015 15:46

Pīlādzēnu kārtējā vizīte “Radošās nedēļas 2015” ietvaros

Krāslavas Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu pavasara koncerta  “Lai skan!” priekšvakarā PII ”Pīlādzītis” 4.un 12.gr. audzēkņi, nu jau gandrīz, skolnieki viesojās Krāslavas Mūzikas skolā.  Bērni, skolas direktores vietnieces Irēnas Milašas vadībā, vēroja dažādu mūzikas specialitāšu stundu gaitu, nedaudz iedzīvojās skolas telpās un aktīvi iesaistījās radošajā procesā Olgas Greckas vadībā. Mūzikas skolas audzēkņi apguva un nostiprināja savas prasmes izvēlētajā specialitātē, ļaujot ciemiņiem vērot nodarbības klavierspēlē, spēlējot vijoli un flautu. Īpaši neslēpts prieks un gandarījums bija par Krāslavas PII ”Pīlādzītis” absolventiem – Jekaterinu, Milanu un Emīlu, kas rādīja savu izvēlētā instrumenta spēles mākslu.

Daži bērni Mūzikas skolas gaitas uzsāk jau no 6 gadiem. Arī  PII ”Pīlādzītis” 12. grupas audzēknis Dainis Sjadro ļoti apzinīgi un cītīgi apmeklē clavier spēles stundas, kā arī apgūst mūzikas teoriju, liekot lietā savas pirmās zināšanas un prasmes lasīšanā un rakstīšanā. Dainis ar lepnumu spēlēja klavieres, ļaujot vienaudžiem sajūsmināties par saviem sasniegumiem.

Krāslavas novada PII” Pīlādzītis” vārdā pateicamies Mūzikas skolas direktorei Olgai Greckai un direktores vietnieceiI rēnai Milašai par laipnu uzņemšanu un Krāslavas novada bērnu talantu attīstību.

Pārdomas

Liels prieks, ka viena no Krāslavas novada PII ”Pīlādzītis” mājas lapas rubrikām pārvērtusies brīnišķīgajā  “raidījumā” –  Bērnutalanti. Ļoti patīkami lasīt un redzēt mūsu novada bērnu attīstības tendencies gan intelektuālajā, gan radošajā jomā.

Bērnu talantu devēji nepārprotami ir pašu bērnu vecāki, par ko ir laime pašiem sadarbības partneriem, šajā gadījumā skolotājiem. Līdz ar talantīgo bērnu pamanīšanu, sarosās arī citi bērni, kas nav tik stipri attiecīgajā jomā. Viņi arī kaut ko iemācās, pārņem, citreiz arī apskauž, jo pašiem tas nudien noder.

Liela atbildība šajā gadījumā ir skolotājam, kas ikdienā strādā ar šiem bērniem. Jo patiesībā, tas nes ne tikai milzīgu sava brīvā laika ieguldījumu, sava redzes loka paplašināšanu, bet arī lielas pūles pašam bērnam nepazaudēt savu identitāti, darba gribu ejot vienā solī ar saviem vienaudžiem. Man šķiet, ir būtiski to pamanīt šobrīd– pirmsskolas vecumā un ļaut bērniem tādiem būt.

Talantagēns, tas mīt ik katrā, tas ir dabas dots, svarīgi to laikus pamanīt.

Bez bērniem pazūd arī talants!

Žaneta Moiseja

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>