10/10/2014 15:53

Pasaules pasta diena

9.oktobrī jau 45.reizi tika atzīmēta Pasaules pasta diena. Par godu svētkiem un ar mērķi labāk izprast pasta nozīmi cilvēku dzīvē, "Pīlādzītis" organizēja sporta pasākumu svaigā gaisā "Jautrais pasts".

5-6-gadīgie bērni ar stafešu palīdzību iepazinās ar pastnieka pienākumiem un guva priekšstatus par dažādiem vēsturiskiem faktiem.

Pasākuma sākumā Jautrais Pastnieks aicināja bērnus palīdzēt viņam iznesāt pastu. Bērni labprāt piekrita palīdzēt un devās uz krāsainām pasta nodaļam. Dzeltenajā nodaļā bērni uzzināja, kā agrākos laikos, kad pasta vēl nebija, lai aizsūtītu kādam vēstuli - to ielika pudelē un iemeta jūrā; zaļajā nodaļā pastnieks pastāstīja, kas ir banderoles, ka banderoles piegādā ar mašīnām, vilcienu, vai lidmašīnu - bērni palīdzēja pastniekam izvadāt pakas ar mašīnu; oranzajā pasta nodaļā bērniem tika stāstīts par telegrammam un vēstulem - bērni iznesāja ašās telegrammas; zilajā pasta nodaļā tika stāstīts par avīžu un žurnālu piegādi un jaunie pastnieka palīgi iznesāja avīzes.

Stafešu laikā bērni atkārtoja, priekš kam nepieciešama adrese, kāpēc vajadzīgas markas, kas ir pastkastīte u.c.

Stafešu nobeigumā bērni saņēma diplomus un dāvanā skaistās atklātnītes, kuras varēs sūtīt saviem draugiem un radiem pa pastu.

Bet pēc laba darba un sportošanas visi bērni ar lielu kāri  svaigajā gaisā ēda spēka putru, kuru nogādāja Profesors Graudiņš. Jo tieši 10.oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta arī Putras diena!

 

Jaunākās ziņas

Olimpiskā diena 2024

Olimpiskais mēnesis Latvijā noslēdzās 26. aprīlī ar Olimpiskās dienas...

>>

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, bet...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>