02/09/2016 12:07

Meteņi

Meteņam putru viru deviņiem miezīšiem:
Man deviņi bāleniņi, miežus putras ēdājiņi.

9.februārī iestādē valdīja jautrība, jo lieli un mazi ķekatnieki svinēja Meteņus. Meteņos izbeidzas ziema, varbūt tieši tāpēc ārā jau nebija sniega un lija lietus?

Meteņu dienai ir jautrs raksturs. Meteni visi gaida ar prieku, jo ziema iet uz beigām un tuvojas pavasaris. Izbeidzas gaŗo, tumšo ziemas vakaru nodarbības, cilvēku domas pārslēdzas uz pavasaŗa darbiem. Neskatoties uz to, ka lietus neļāva priecāties ārā - viss notika pēc latviešu tautas maskošanās tradīcijām iestādes telpās: bija būdeļu rotaļas, lielīšanās un meteņputra pēc senču receptes!

Pasākumā tika apbalvoti iestādes pākšaugu recepšu konkursa uzvarētāji, kurus balsojumā (pēc degustācijas) izvēlējās iestādes bērni: „Skābētu kāpostu un pupiņu borščs” ieguva 1.vietu (J.Matuševa), „Pupiņu salāti ar vistas fileju” ieguva 2. vietu (I.Kalinka, I.Eisaka), „Pupiņu sautējums ar vistas fileju” ieguva 3.vietu.

Tika apbalvoti arī zīmējumu konkursa „Bērni uz sniega” finālisti: 1.vieta – Ignatovičai Oksanai (6.gadi) no Indras pamatskolas, skol. I.Šemele, 2.vieta Anastāsijai Pitrānei (7.gadi) sk. I.Aļžanova, „Pīlādzītis”, 3.vieta Andrim Virkstenim (4.gadi), sk. I.Eisaka, simpātijas balva Elīnai Kurpniecei (3.gadi), sk. I.Eisaka , „Pīlādzītis”.

Bija apbalvoti foto konkursa "Bērni uz sniega" finālisti: 1.vieta: Iveta Solima („Pienenīte”), 2.vieta: Iveta Aļžanova („Pīlādzītis”), 3.vieta: Stanislāva Batarāga („Pienenīte”); Zinaīda Bernāte, Vija Dzalbe („Pīlādzītis” ), simpātijas balva: Velta Brovkina (12.gr. vecāks).

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>