06/20/2014 13:27

Līgo

Visas puķes noziedēja, papardīte vien nezied, Tā ziedēja Jāņu nakti, zelta miglu miglodama. Kas redzēja Jāņu nakti papardīti uzziedam, Tas līgoja cauru gadu kā Jānīša vakarā.

           Klāt atkal Jāņi, kad mēs caur sirdi un dvēseli atskāršam - esam taču dabas bērni. Šajā laikā viss dzīvais - tātad arī mēs, cilvēki - gūst sevišķu spēku, uzplaukst neparastā krāšņumā, kļūst skaists un dāsns. Tieši Jāņos veidojas neparasta kopības sajūtas, kad jūtamies īpaši vienoti ar Dievu un dabu. Glabāsim šo vienotības izjūtu! Tai šobrīd ir neatsverama vērtība. Jāņugunis, mirdzēdamas no pakalna uz pakalnu, ir mūsu zemes redzīgās acis. Jāņu dziesmas, skanēdamas pār laukiem un pļavām, ir mūsu zemes skaidrā valoda.

 

           Tad nu saņemsimies un ielīgosim šogad Jāņus tā, lai auglības svētība nāktu pār mūsu zemi, cilvēkiem, lopiņiem, lai mums pietiktu spēka un prāta saglabāt dārgāko mantu - veselību, lai stiprinātos saikne ar Dievu, kas mūs sargās, priecēs, dos izturību!

 

Līgo saule, līgo bite, līgo visa radībiņa! Lai Līgo vakara burvība un rasā mirdzošs Jāņu dienas rīts visiem dod spēku un pozitīvismu visam gadam! Līgo!

 

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>