12/09/2015 14:12

Kalendāra "Daugavas stāsts" prezentācija

9.decembrī notika biedrības "Pīlādzītis klubs" projekta "Bērnu radošais kalendārs "Daugavas stāsts"" prezentācijas pasākums. Kopā ar Laimes māti un Sprīdīti bērni devās interesantā notikumā - pastaigā pa Krāslavu.

Sprīdītis uzzināja daudz jauna un cik Krāslava un Daugava ir skaistas. Bērni mācīja Sprīdīti rakstīt mūsu valsts un pilsētas nosaukumus, izpildīja dziesmu par mūsu skaisto tēvu zemi. Katrs bērns un viesi saņēma radošo darbu kalendāru, kurā ir daudz dažādu uzdevumu: gan pētīt dabu upes krastos dažādos gadalaikos, gan iepazīties ar folkloru par Daugavu un kopā ar vecākiem izpildīt uzdevumus. Kalendāra īpašība ir tāda, ka tā nav vienkārši krāsojāmā grāmatiņa, bet interesantu uzdevumu un faktu pilns krājums. Kalendāra zīmējumu autore ir Aija Trunoviča-Stivriņa un attēli ir veidoti speciāli šim projektam, ir origināli tieši Krāslavas novadam. Pasākumā bērni iepazinās arī ar citām autorēm: Rasmu Krumpāni, Žanetu Moiseju, Jeļenu Vorošilovu - viņas salika kopā atbilstošus tekstus un saturu.

Bet vēl viena kalendāra īpatnība - tas nav domāts tikai kādam konkrētam gadam, tāpēc ka gada ciparus, mēnešu nosaukumus un nedēļas dienas bērni ieraksta paši un šo kalendāru var izmantot katru gadu.

Dāvinājumā šo metodisko materiālu saņēma Krāslavas bērnudārzu un skolu sagatavošanas grupu bērni, novada bibliotēkas, pilsētas skolu pirmās klases.

Skolotāji un vecāki varēs ielādēt metodisko materiālu un izprintēt pēc nepieciešamības biedrības "Pīlādzītis klubs" mājas lapā www.piladzitis.lv<wbr />biedriba-piladzitis-klubs/ .

Vienu eksemplāru saņems arī Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Projekts tika atbalstīts ar biedrības "Daugavas savienība" un Krāslavas novada domes līdzfinansējumu.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>