05/04/2015 19:09

II Vislatvijas PII „Pīlādzītis” salidojums

 

30.04.2015. Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” notika  II Vislatvijas pirmsskolas izglītības iestāžu „Pīlādzītis” salidojums. Atbrauca pirmsskolas "Pīlādzīši" no visiem Latvijas novadiem: Talsiem, Auces, Daugavpils un Smiltenes - kopā Krāslavā ieradās 26 viesi. Viesus ar uzmundrunājuma vārdiem apsveica Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja L.Miglāne, novēlot labi atpūsties un lietderīgi pavadīt laiku Krāslavas "Pīlādzītī". Krāslavas "Pīlādzīša" bērni parādīja pavisam nelielu koncertu, īpašus aplausus nopelnīja balles deju un angļu valodas pulciņu audzēkņi.

Pēc tam pirmsskolas skolotājas aktīvi darbojās visas dienas garumā, no plkst. 9.00 līdz 23.00: vēroja atklāto integrēto nodarbību sagatavošanas grupā, darbojās četrās radošās darbnīcās, klausījās piecas pedagoģiskās pieredzes apmaiņas, iepazinās ar Krāslavas "Pīlādzīti" un prezentēja savas iestādes. Patīkami, ka par Krāslavas "Pīlādzīti" mūsu kolēģes izteica daudz labu atzinību, augsti vērtējot pedagogu darbību, daudz fotografējot un diskutējot par īpaši aktuāliem jautājumiem. Arī atpūtas brīžos pie kafijas un pusdienu galdiem, bet vēlāk ekskursiju starpbrīžos, diskusijas un jautājumi par mūsu pieredzi turpinājās: par daudziem interešu pulciņiem, par latviešu valodas mācīšanu cittautiešu bērniem, par logopēdes darbu, par bērnu ar speciālām vajadzībām integrēšanu u.t.t

Dienas otrajā pusē salidojuma dalībnieki devās ekskursijās pa mūsu brīnišķīgo pilsētu, apmeklēja baznīcu, muzeju un Kulinārā mantojuma centru, grāfu Plāteru pils kompleksu un zirgu sētu "Klajumi". Ciemiņi atzīmēja, ka Krāslava ir ļoti skaista un sakopta pilsēta, ka šeit ir daudz iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku. Kā izteicās viena no mūsu kolēģēm no Smiltenes "Pīlādzīša": "Ja man kāds teiks, ka Latvijas pierobežā nekas nenotiek un tur nav ko redzēt - es vairs neticēšu! Šeit ir tik daudz par ko var sajūsmināties un lepoties! Noteikti vajag atbraukt kopā ar draugiem un ģimeni un iepazīties ar Krāslavu lēni un pamatīgi!".

Liels paldies: par interesantu, izzinošu, atraktīvu  bezmaksas ekskursiju organizēšanu zirgu sētas "Klajumi" saimniecei Ilzei Stabulniecei; tūrisma informācijas centra tūrisma speciālistei Intai Lipšānei; Krāslavas pils kompleksa apsaimniekošanas speciālistam Eduardam Danovskim; SIA „Krāslava D” priekšsēdētājai Viktorijai Vengrevičai -par gardiem pīrāgiem!

 Pateicamies par salidojuma atbalstu Krāslavas novada domei, personīgi - domes priekšsēdētājam Gunāram Upeniekam un Izglītības un kultūras nodaļas vadītājai Lidijai Miglānei!

 

Salidojuma koordinatore, vadītājas vietniece izglītības jomā Jeļena Vorošilova

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>