10/03/2014 17:26

Iekrāsosim rudeni!

Ar varavīksnes lietussargu es mākonīšus krāsot varu, lai nebūtu tiem pelēks skats: viens mirklis – un jau izmainās! (c) Aijassmaids

Šogad septembris priecē ar siltu , saulainu laiku, bagātu mežu un dārzu ražu, puķu skaistumu. Bet kā mēs varam iepriecināt rudeni? Varbūt – iekrāsosim to?!

Ar tādu ideju sākās jaunais mācību gads Krāslavas novada PII „Pīlādzītis”.

Iestādes bērni un darbinieki nolēma iekrāsot rudeni ar jaukiem un krāšņiem septembra pasākumiem: veidoja  iestādes rudenīgus rotājumus, 5-gadīgiem bērniem tika svinēti Lietussargu svētki, pirmsskolēni aktīvi sportoja pārgājienā „Ciemos pie Rudens rūķa”, izlika izstādē savus darinājumus no augļiem un dārzeņiem, kā arī veidoja radošo darbu izstādi; bet mēneša nogalē, 29.septembrī,  bija organizēts Miķeļtirgus, kurā 6-gadīgie bērni izzināja latviešu tautas tradīcijas un nostiprināja finanšu prasmes.

Netrūka arī citu aktivitāšu: no 22.septembra visā valstī bija izsludināta drošības nedēļa, tāpēc „Pīlādzītis” audzēkņi apguva glābšanas iemaņas mācību evakuācijā un pēc dienas miega katru vakaru skatījās mācību filmas par ugunsdrošību, ceļu satiksmes noteikumiem, saskarsmi ar svešiniekiem, elektrodrošību u.c. bīstamajām situācijām; grupās tika organizētas drošības nodarbības un instruktāžas.  Praksē ceļu satiksmes noteikumu zināšanas bērni pārbaudīja ekskursiju laikā uz Krāslavas skolām.

Iestādes kolektīvs un bērnu vecāki iesaistījās labdarības akcijā ziedojumu vākšanā vienai no mūsu audzēkņu māmiņai - O.Urbanovičas operācijai...

Septembris „Pīlādzītī” bija līdzīgs raibam lietussargam! Kā sagaidīsim oktobri?

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece izglītības jomā, J.Vorošilova.

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>