02/16/2017 01:51

ĒNU diena

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundas vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.
Ēnu dienas mērķis ir attīstīt un pilnveidot individuālo karjeras vadību: plānošanas prasmes, apzināt savas intereses, darba prioritātes un darba perspektīvas.Ēnu dienai ir vairāki uzdevumi, tostarp, praktiski parādīt saistību starp izglītību un karjeru, lai rosinātu skolēnus ar daudz motivētāku attieksmi pievērsties mācībām, kā arī iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties darba tirgum.
Krāslavas izglītības iestāde “Pīlādzītis” jau ne pirmo gadu atbalsta Ēnu dienas pasākumus un šeit viss notiek pa īstam. Nekādas piepušķošanas, patiess darbs ar bērniem. Vārdu sakot, ēnotājām ir visas iespējas iepazīt un reāli izbaudīt gan profesijas brīnišķīgākos mirkļus, gan sūro ikdienu. Šogad Ēnu dienas aktivitātēs “Pīlādzītī”piedalījās septiņas meitenes no dažādām mūsu pilsētas skolām un viena jauniete no Dagdas vidusskolas: Evija Medzjuta, Viktorija Tukiša, Liāna Larionova, Rita Šukele, Elza Vagale, Aļona Pavlovska, Džesika Zdanovska un Dominika Stivriņa.

Pēcpusdienā iepazīstoties ar ēnotāju aizpildītajam anketām, varēja izdarīt secinājumu, ka Ēnu dienas dalībnieki palika ļoti apmierināti ar redzēto un dzirdēto.

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>