09/25/2013 16:59

Drošības nedēļas pasākumi „Pīlādzītī”

Statistikas skaitļi rāda, ka rudenī ir vislielākais ceļu satiksmes negadījumu skaits. Tāpēc īpaši aktuāls kļūst jautājums par bērnu apmācību satiksmes drošībā jau pirmsskolas iestādēs, kad bērni tikai mācās būt par satiksmes dalībniekiem. Pēdējos gados arī pieaug pazudušo bērnu skaits, tāpēc ne mazāk svarīga ir arī bērnu dzīvības un drošības problēma. Risinot šīs problēmas, PII „Pīlādzītis”  no 23. septembra līdz 1.oktobrim tiek rīkoti īpaši pasākumi „Drošības nedēļas” ietvaros. Bērni tika mācīti par ceļu satiksmes noteikumiem: kā pareizi šķērsot ielas, kas ir gājēju pārēja, ko nozīmē luksofora gaismu signāli, kāpēc braucot ar vecākiem, mašīnā bērniem vajag sēdēt speciālajā krēslā, kāpēc ir tik svarīgi, lai katram bērnam būtu gaismas atstarotāji, kur drīkst vizināties ar velosipēdu un skrituļslidām, kāpēc uz ielas nevar rotaļāties.

Bērni gāja ekskursijās pie ugunsdzēsējiem un ātrās palīdzības mediķiem. Speciālisti  runāja ar bērniem par uzvedību ugunsgrēkā, kāpēc nedrīkst blēņoties uz ielām, ka nevar uzticēties nepazīstamiem cilvēkiem, ko darīt, ja bērnus kāds apvaino vai atņem mantiņas. Bērni uzzināja: kad esi viens pats mājās, nekad neatver durvis nepazīstamiem cilvēkiem! Pa tālruni 112 var sazvanīt policiju, ātro medicīnisko palīdzību, glābējus, ugunsdzēsējus.

Katru dienu bērni skatijās multfilmas par drošību,  mācību filmas „Lai dzīvo bērni!” un „Dzīvo droši!”. Iegūtās prasmes un zināšanas bērni demonstrēja sporta aktivitātē „Drošības ābece”, mācību trauksmes evakuācijā un savos radošajos darbiņos.

Visiem bērniem tika pasniegtas arī dāvanas: gaismas atstarotāji!

Jaunākās ziņas

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>

Veselības diena "Mana veselība, manas tiesības"

2024.gada Pasaules veselības dienas tēma ir "Mana veselība, manas...

>>