11/08/2012 14:33

Daugavpils pārvaldes kinologi viesojas Krāslavas novada PII „Pīlādzītis”

Šī gada 8.novembrī Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologi kopā ar saviem uzticīgajiem dienesta biedriem - suņiem viesojās Krāslavas novada PII „Pīlādzītis”.

Pasākums notika Lāčplēša dienas un Valsts robežsardzes dibināšanas gadadienas svinību pasākumu ietvaros. Tikšanās laikā „Pīlādzītis” audzēkņiem bija iespēja vērot kinologu un dienesta suņu ikdienas darbu: paklausības elementus, narkotisko vielu meklēšanu somā, priekšmetu meklēšanu apvidū, bīstamu personu aizturēšanu un kucēnu sākumapmācības elementus. Pateicamies robežsargam I.Jankovskai, kinologiem I.Mareckai ar dienesta suni Laiza, A.Sosnaram ar dienesta suni Prayd, I.Ļutajai ar dienesta suni Emilija, V.Bulavskim ar dienesta suni Arda, kā arī J.Golubevai ar privāto suni Elfa (kura apmācīta canis terapijai) par kvalitatīvu un izsmeļošu, bērniem interesantu un saistošu stāstījumu un demonstrējumu.

Uzskatām, ka tāda veida pasākumi ļauj stiprināt mazo bērnu nacionālo identitāti un valstisko apziņu. Tuvojoties valsts svētkiem, bija ļoti svarīgi dot pierobežā dzīvojošiem bērniem sākotnējus priekšstatus par Robežsardzes lomu valsts apsardzē, kā arī popularizēt Valsts robežsardzes tēlu sabiedrībā.

Par uzstāšanos suņi pelnīja bērnu emocionālus aplausus un uzslavas, bet robežsargi – bērnu pašdarinātas dāvanas. Bagātinājušies ar iespaidiem, bērni visu dienu pieminēja kucēnu jautrību un lielu suņu paklausību. Daži bērni izteica vēlmi nākotnē strādāt par robežsargiem. Iestādē top bērnu zīmējumu izstāde.

 

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītājas vietniece izglītības jomā J.Vorošilova

Jaunākās ziņas

2024.gada dambretes turnīrs

2024.gada 27.martā norisinājās Dambretes turnīrs 10. un 5.grupu...

>>

Starptautiskā bērnu grāmatu diena

2. aprīlī tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Jau kopš...

>>