10/01/2014 16:13

Ciemošanās Varavīksnes sākumskolā

Ātri paskrēja jaukā, saulainā vasariņa.Visās skolās noskanējuši skolas zvani, skanīgi saucot bērnus uz skolu.”Pīlādzīša” sagatavošanas grupas bērni arvien biežāk sāk jautāt- kā klājas bērniem skolā? Ko viņi tur dara?

Lai rastu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, saulainā septembra dienā nolēmām doties ciemos pie kaimiņiem uz Varavīksnes sākumskolu.Tur mūs laipni sagaidīja skolotājs Ēriks Zaikovskis un  direktora vietniece Ērika Dobkeviča. Bērni gāja pa skolas, kura nesen nosvinējusi 25 . dzimšanas dienu, gaiteņiem. Divu laipnu gidu pavadījumā bērni nokļuva dažādās zinību pasaulēs. Sākumā bērni nokļuva Mūzikas pasaulē,te kopā ar skolēniem pirmsskolēni dziedāja un vingroja.Tālāk pētot izrotātos skolas gaiteņus, bērni nokļuva Sporta pasaulē,te visi spēlēja izzinošas kustību rotalas.Tepat blakus atradās Grāmatu pasaule-skolas bibliotēka, kurā bērni zinātkāri pētīja un šķirstīja grāmatas un žurnālus.Šoreiz bērniem bij iespēja pasēdēt īstos skolas solos kopā ar pirmklasniekiem. Burvīgs klusums valdīja psihologa kabinetā, kur varēja saklausīt pat strautiņa čalošanu.Tālāk pētot skolas telpas, bērni nokļuva Svešvalodu pasaulē, te bērni mācījās sasveicināties un nodziedāt dziesmiņu angļu valodā.Latviešu valodas brīnumainajā pasaulē bērni aktīvi darbojās un atbildēja uz dažādiem skolotājas jautājumiem pie interaktīvās tāfeles.Bērniem ļoti patika paglāstīt un pabarot skolas zoodārza iemītniekus - kāmīšus un jūras cūciņu.Izstaigājot vairākas skolas telpas, bērni nokļuva pie noslēpumainām durvīm.Tās bija ciet, bērni klauvēja, bet neviens nevēra vaļā.Izrādījās, ka tā ir „Vecmāmiņas māja”-skolas muzejs.Palīdzēja muzeja saimniece Vera Avota, viņa bērniem pastāstīja par mantu vēsturi. Nu te bij ko redzēt! Jautājumi bija no visām pusēm.Kas tas ir? Ko ar to dara? Kā tas darbojas?Priekš kam tas vajadzīgs?

Mūsu bērni bija sajūsmā par redzēto un dzirdēto, par dažādiem pārsteiguma momentiem un našķiem,  kurus saņēma katrā klasē. Viņi vēl ilgi dalījās iespaidos ar saviem vecākiem un draugiem, redzēto un pārdzīvoto atainojot zīmējumos.

Liels paldies  Varavīksnes sākumskolas draudzīgajam pedagogu kolektīvam par viesmīlību un iepazīstināšanu  ar savu skolu.

Īpašs paldies -Ē.Dobkevičai, Ē.Zaikovskim, V.Bartkevičai, O.Zaikovskai, N.Tadello, L.Buhalovai, V.Avotai, I.Karolei, J.Burak, V.Plociņai.

                               Bērnu iespaidus apkopoja PII’’Pīlādzītis’’ pirmsskolas skolotājas                                           

                             Viktorija Leibusa, Olga Maļinovska.

  

Jaunākās ziņas

Bērni ir gatavi uzsākt mācības skolā

17.aprīlī sagatavošanas 5.grupas bērni draudzīgi darbojās, jo uz...

>>

Uzliktas videonovērošanas kameras

Rūpējoties par bērnu, apmeklētāju un iestādes darbinieku drošību,...

>>

Džimbas viesskolas nodarbība

Šodien 25 "Pīlādzītis" bērni bezmaksas apmeklēja Džimbas viesskolas...

>>